ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Rediscovering America: A Quiz for Veterans Day

Test your knowledge on U.S. history.

TOMB OF THE UNKNOWN SOLDIER
We are part of The Trust Project.

Nov. 11 is Veterans Day as well as the 100th anniversary of the Tomb of the Unknown Soldier, the solemn landmark at Arlington National Cemetery honoring military personnel killed in action who have never been identified. Since 1999, a vacant crypt on the grounds has honored missing service members from the Vietnam War.

The quiz below, from the Ashbrook Center at Ashland University, Ashland, Ohio, provides an opportunity for you to test your knowledge of Veterans Day and the Tomb of the Unknown Soldier.

1. What was Veterans Day originally called?

A. Armed Forces Day

ADVERTISEMENT

B. Remembrance Day

C. Soldiers Day

D. Armistice Day

2. In what year was the name changed to Veterans Day?

A. 1938

B. 1945

C. 1954

ADVERTISEMENT

D. 1962

3. Starting in 1971, after the Uniform Holiday Bill was passed moving federal holiday observances to Mondays, Veterans Day was observed on different dates. What president signed the legislation returning the annual observance to its original date?

A. Richard M. Nixon

B. Gerald R. Ford

C. Jimmy Carter

D. Ronald Reagan

ADVERTISEMENT

4. Why is Veterans Day always observed on November 11, rather than on a Monday, like other national holidays?

A. The World War I ceasefire was signed on the 11th day of the 11th month

B. The Allies won the First Battle of Ypres on November 11

C. The last World War I soldier returned home on that date

D. The Battle of the Somme ended on November 11 after 141 days

5. According to the Department of Veterans Affairs, there are approximately how many veterans living in the U.S. today?

A. 7 million

B. 12 million

C. 19 million

D. 46 million

6. Which U.S. state is credited with being the home to the most Medal of Honor winners?

A. New York

B. Pennsylvania

C. Ohio

D. Texas

7. In proposing legislation to create the Tomb of the Unknown Soldier in 1921, which congressman said, “It is hoped that the grave of this unidentified warrior will become a shrine of patriotism for all the ages to come, which will be a source of inspiration, reverence and love of country for future generations”?

A. William A. Ashbrook of Ohio

B. Champ Clark of Missouri

C. Hamilton Fish III of New York

D. Frederick Gillett of Massachusetts

8. Which U.S. president officiated at the ceremony dedicating the Tomb of the Unknown Soldier?

A. Woodrow Wilson

B. Warren Harding

C. Calvin Coolidge

D. Herbert Hoover

9. In addition to the Tomb of the Unknown Soldier, Arlington National Cemetery also houses a Tomb of the Civil War Unknowns. Of the 2,111 unidentified soldiers buried there, 1,800 were recovered from which battlefield?

A. Antietam

B. Vicksburg

C. Gettysburg

D. Manassas (Bull Run)

10. Which former general said, “The highest obligation and privilege of citizenship is that of bearing arms for one’s country”?

A. George Patton

B. John Pershing

C. George Marshall

D. Douglas MacArthur

ANSWERS: 1-D, 2-C, 3-B, 4-A, 5-C, 6-A, 7-C, 8-B, 9-D, 10-A

Related Topics: HISTORYVETERANS
What to read next
“We just have a small space, but it’s a place to start. It is so totally awesome, though! The church is doing that for us as part of their mission work. It’s wonderful that they are supporting us by allowing us to use that space.”
Volunteers arrive at 8 a.m. on Thanksgiving to get to work.
“I was born on Dec. 19 and I was brought home in a stocking that the Luverne hospital made — just a few years ago.”